2 порции
· лингуини за две порции, сварени в подсолена вода
· 2 бр прясно филе от риба тон Ахи
· 6 бр скалопини Сен-Жак
· 6 бр тигрови или кралски, скариди или криветс
· 60 гр настъргано сирене Монтерей-Джак
· 30 гр настъргано сирене Азиаго
· 240 мл течна сметана
· 30 гр краве масло
· 4-5 гъби (опция)
· 2-3 шалотс, нарязани на дребно
· 2 скилидки чесън, пресована
· няколко стръка силантро (ако нямате, в случая подходяща подправка е мащерката)
· олио за намазване на рибата тон
· сол и черен пипер
В маслото се запържват до златисто лука, чесъна и гъбите. Добавят се морските продукти, когато скаридите почервенеят леко се заливат със сметаната и температурата на котлона се намалява до средна; слагат се и сирената, за да се разтопят. Сосът се бърка докато се сгъсти, след което се дърпа от огъня, подправя се със сол и черен пипер, силантро (или мащерка). Сосът се обърква с пастата.
Рибата се измива и подсушава, след което се посолява на вкус и намазва леко с олио и чесън. Пече се на скара докато промени цвета си, но остане мека, в смисъл “алангле” и се сервира заедно с пастата (в случая лингуините).
No comments:
Post a Comment