· 800 гр ярешко месо, плешка или врат, нарязано на дребно
· 600 гр картофи
· 1 морков
· стрък целина
· 2-3 скилидки чесън
· 2 домата
· 2 глави лук
· 2 с.л. доматено пюре
· 2 с.л. млян, червен пипер
· 20 мл червено вино
· 30 мл олио
· връзка девисил (lovage)
· връзка магданоз
· няколко стръка пресен, зелен чесън
· 1 сухо, люто чушле (опция)
· сол и черен пипер на вкус
· вода, долива се колкото да покрие продуктите в тенджерата
Месото се осолява и задушава с лука, чесъна, моркова и целината, в олио докато промени цвета си и остане на мазнина. След това се добавя червения пипер, за да се запържи. “Гаси се” с нарязаните на дребно домати. Добавят се нарязаните на едро картофи и доматено пюре. Доливат се червено вино и вода, така че продуктите да са покрити с течност. Подправя се. Всичко се вари в тенджера под налягане за 30 минути, след което се оставя да къкри за още десетина или се оставя да къкри на слаб огън на-малко за час и половина, като се разбърква периодично. Когато месото омекне и картофите се разкашкат, (от което яхнията се сгъстява), към яхнията се добавят зелените подправки, след което се отстранява от огъня и се сервира гореща с люти, мариновани чушлета, домашно правен хляб и червено вино. Да ви е сладко!
Преди няколко минути улових с новата си камера изгрева на слънцето, което създаде оптически ефект- двойна планинска сянка. Нарекох снимката: "Люлката на Слънцето" (Sun's cradle). Споделям удоволствието си от тази гледка с вас!
Преди няколко минути улових с новата си камера изгрева на слънцето, което създаде оптически ефект- двойна планинска сянка. Нарекох снимката: "Люлката на Слънцето" (Sun's cradle). Споделям удоволствието си от тази гледка с вас!
mountain shadows
No comments:
Post a Comment