Снощи изрових няколко стари, непубликувани снимки и реших да Ви ги представя една от тях- галет със зукини или разпространениет тук тиквички с тъмнозелена коричка.
Ето и продуктите:
· 1 тиквичка
· 1 лист многолистно, бутер-тесто
· 150 гр меки сирена, Хаварти, Фонтина, Бри, Моцарела, Кашкавал, прясна Гуда (по избор, или в комбинация)
· 50 гр бяло, саламурено сирене (опция)
· 1 с.л. олио
· 1 ч.л. сух риган
· 1 ч.л. чубрица
· скилидка чесън, пресован
· сол
Тиквичките се режат на колелца и се объркват в дълбок съд с подправките, чесъна, олиото. Изпичат се на Грил.
Изпечените тиквички се раедят върху многолистното тесто, след което краищата му се завиват към средата. Сирената се настъргват отгоре. Галетът се пече в умерена фурна докато сирената се разтопят и коричката му добие златист загар. Препоръчвам бяло полу-сухо вино за компания на този вкусен и лесен апетайзър!
Този галет изглежда много апетитно! Благодаря за споделената рецепта! Слънчев неделен ден! :)
ReplyDeleteБлагодаря, Дани! Хубава седмица!:)
ReplyDelete