Thursday, September 20, 2012

Галет със зукини / Zucchini galette


Снощи изрових няколко стари, непубликувани снимки и реших да Ви ги представя една от тях- галет със зукини или разпространениет тук  тиквички с тъмнозелена коричка.
Ето и продуктите:
·      1 тиквичка
·      1 лист многолистно, бутер-тесто
·      150 гр меки сирена, Хаварти, Фонтина, Бри, Моцарела, Кашкавал, прясна Гуда (по избор, или в комбинация)
·       50 гр бяло, саламурено сирене (опция)
·      1 с.л. олио
·      1 ч.л. сух риган
·      1 ч.л. чубрица
·      скилидка чесън, пресован
·      сол

Тиквичките се режат на колелца и се объркват в дълбок съд с подправките, чесъна, олиото. Изпичат се на Грил.
Изпечените тиквички се раедят върху многолистното тесто, след което краищата му се завиват към средата. Сирената се настъргват отгоре. Галетът се пече в умерена фурна докато сирената се разтопят и коричката му добие златист загар. Препоръчвам бяло полу-сухо вино за компания на този вкусен и лесен апетайзър!

2 comments:

  1. Този галет изглежда много апетитно! Благодаря за споделената рецепта! Слънчев неделен ден! :)

    ReplyDelete
  2. Благодаря, Дани! Хубава седмица!:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...