Friday, February 17, 2012

Поздрави от слънчево Мексико!


Вече от няколко дена почивката на семейството ни в Мексико се ниже ден подир ден. Мога да кажа,че директният ни полет от Ванкувър до Канкун трая 5 часа и сме отседнали в четиризвезден хотел на източния бряг на полуостров Юкатан, или по-точно –Плая Дел Кармен (плажът на Кармен) Хотелът е от веригата спа-хотели Блу Бей и се нарича Есмералда.
Решила съм да разкажа за преживяванията и впечатленията ни, къде подробно, къде по-общо, само за да запазя правото на анонимност, така необходима в днешно време в интернет (поне, до колкото е възможно!).
Пътуването от Канада до Мексико по време на зимния сезон по принцип е традиция. Много канадци разчитат на тази почивка като единствено развлечение за годината и точно поради наплива на туристи от северна Америка има добре организирани екскурзии през месеци януари, февруари и март. Тъй като живеем в Канада използвахме това предимство, нашето семейство също реши да се включи в един такъв организиран трип (екскурзия), пакет в който са включени цените за самолетни билети и  престой в хотел, ол-инклузив.
Първото впечатление от рязката смяна на температурата не остана незабелязано. От дъждовен и студен десет градусов  (Ванкувър) прелетяхме до слънчев и влажен Канкун, където температурата достигаше 30°С. Зеленината на палмовите дървета и океанският бриз допълваха усещането за скок във ремето, при това не само метеорологично. Бяхме се доближили с около 22° (географска ширина) до екватора. Тръгвайки рано сутринта от Ванкувър, надвечер вече бяхме седнали в бар в близост до един от басейните на хотела и се наслаждавахме на текилата от агаве, среднощния и влажен океански бриз, аромата на цъфнал зокум и едрите звезди по небесния свод.

(Следва продлължение!)


3 comments:

 1. Ами да ти завиждам май е време;) Макар, че днес и тук видяхме слънце, но друго си е слънчев Канкун....
  Това май ще си остане само мечта за мен, но сега ти е паднало, Светле, наслаждавай се на слънцето и почивката всяка минутка, всяка!!

  ReplyDelete
 2. Мъхче, натрупаха се доста преживявания и има за разказване, нещо което искам да направя тъй като търсех отзиви освен на английски и от българи относно ексурзиите в Мексико, но не намерих много. До скоро и слънчеви усмивки!:)))

  ReplyDelete
 3. Сетле, желая ти прекрасни дни в слънчево Мексико! Донеси малко слънчице и при нас ! Наслаждавай се ....на топлината и заради мен!!!
  Желая ти прекрасна седмица и слънчеви приятни преживявания! Прегръдки!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...