600гр пилешко месо за супа ( гръбчета, фенер, крилца, шийка, сърчица, воденички)
дафинов лист, скилидка чесън, лук, бахар
1 чаена лъжичка млян кориандър
1 чаена лъжичка къри
1-2 картофа
1 морков
100 грама див ориз, готов (сварен от консерва)
Забележка: Да не се бърка с кафяв ориз!Можете да ползвате и суров див ориз, но отнема дълго време докато се свари и зрънцата му се пукнат, наподобявайки красиви цветове
1 глава лук
1 стрък целина
сол и черен пипер
1 супена лъжица чубрица
1 супена лъжица Вегета (по желание)
1 яйце (по желание)
Сварете пилешкото в тенджера под налягане.Преди да затворите капака, сложете сол, скилидка чесън, дафинов лист, бахар и малка глава лук 1 чаена лъжичка млян кориандър,1 чаена лъжичка къри
Варете 15 минути. Отделете месото от костите и прецедете бульона. Върнете бульона на котлона и добавете зелечуците.Нека се сварят и омекнат. Към края на варенето добавете вече сварения див ориз и оставете да къкри още 5 минути. Чукнете едно яйце и добавете към врелия бульон, разбъркайте, нека се пресече. Подправете с чубрица.
No comments:
Post a Comment