Tuesday, January 25, 2011

Крем супа от гъби и Азиаго / Creamy mushrooms and Asiago soup



Крем супа от гъби и Азиаго
4 порции

400 гр гъби, почистени и нарязани
1 малка глава лук, нарязан на ситно
3 скилидки чесън, нарязан на ситно
30 гр краве масло
600 мл прясно мляко
4-5 супени лъчици царевично нишесте
1/2 чаена чаша течна готварска сметана
подправки: сух риган, мащерка, босилек, сол бял пипер, дафинов лист


Запържете лука и чесъна в краве масло. Добавете гъбите и разбъркайте. Нека се задушат. Подправевете. Добавете прясното мляко, изчакайте да заври и намалете температурата на котлона. Добавете размитото с малко мляко нишесте. Варете на слаб огън и разбърквайте периодично около 5-7 минути или докато супата се сгъсти. Дръпнете от котлона и добавете сметаната. Гарнирайте с Азиаго или Пармежан.

No comments:

Post a Comment