Friday, October 15, 2010

Smoky grilled shrimp / Кралски скариди на барбекю

Smoky grilled shrimp


24 large shrimp, tail on peeled and deveined
¼ cup melted butter
2 cloves garlic, crushed
1 tbsp paprika
1 tsp Tabasco (original)
½ lemon, only the juice
S&P

Combine melted butter, lemon juice, Tabasco, garlic, salt & pepper, and paprika in a large bowl. Marinade the shrimps. Skewer (6 per skewer) and grill for 1 minute per side.

***
 
24 кралски скариди обелени, но с опашката си
¼ ч.ч. разтопено краве масло
2 скилидки чесън, смачкан
1 с.л. червен пипер
1 с.л. Tabasco (original)
½ лимон, сок
сол и пипер

Мариновайте скаридите и нанижете на шиш. Изпечете за кратко от двете страни, само докато променят цвета си към червено и придобият  съвсем леки резки от скарата.

No comments:

Post a Comment