Tuesday, October 19, 2010

4 варианта на мариновани пилешки пържоли за скара

Bulgarian
6 обезкостени пилешки бутчета или пилешки гърди

Първи вариант

2 с.л. песто “Дженовезе”
1 ч. л. къри на прах
1/2 лимон, сокът му
½ кафена чашка олио или зехтин
2 скилидки чесън, пресовани
сол и прясно смлян черен пипер

Втори вариант

3 с. л. течен мед
1 ч. л. млян кориандър
1 кафена чашка соев сос
сокът на половин лимон
пресован чесън (по желание)

Остатъкът от  маринатата редуцирайте на слаб огън, докато намалите количеството наполовина. Ползвайте за глазиране на месото след печенето му.

Трети вариант

3 с.л.Тандури паста или (сух микс -относно количеството следвайте инструкциите на опаковката)
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. олио
сол ако е необходимо, т.е. ако подправките не съдържат достатъчно количество в себе си

Четвърти вариант

1 глава кромид лук, настъргана на ситно, ползвайте само сокът
сокът на 1 лимон
1 ч. л. млян кимион
сол и черен пипер

Вече готовите пържоли поръсете със ситно накълцано силантро.




No comments:

Post a Comment