Thursday, October 21, 2010

Beer and cheese puffs / White cheese snowballs/ Сирене Патафри

Beer and cheese puffs / White cheese snowballs/ Сирене Патафри
14-16 puffs  

4 oz beer
4 oz flour
2 egg’s whites
1 tsp dry oregano
1/3 cup feta cheese, shredded
S&P

Beat with mixer until the egg whites are stiff and gets peak.
Combine beer and flour and stir to make a smooth fluffy paste-foam.
 Add beaten egg’s whites. Add cheese and stir carefully. Season it with S&P and oregano.

Scoop the mixture with tablespoon and drop in hot canola oil. Fry in deep fryer until golden-rose color from both sides. Serve hot.








***

Bulgarian / български

100 мл бира
100 гр брашно
2 белтъка
120-150 гр краве саламурено сирене, настъргано
щипка риган
сол и черен пипер

Разбийте белтъците на сняг.
Смесете бирата и брашното, разбъркайте.Получава се пухкава каша, към която трябва да се добавят разбитите белтъци и сиренето. Добавете подправките. Пържи се във фритюрник или дълбок съд с много олио.
Изсипвайте с лъжица  от сместта в загрятото олио.Пържете от двете страни. Сервирайте горещи.












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...