http://www.sbs.com.au/food/recipe/991/S
Продукти
12 пресни сардини, среден размер
3 с.л. зехтин
сол и прясно смлян черен пипер
1/2 средно голяма глава кромид лук
1 морков
1 с.л. семена от кориандър(ас зложих млени семенца от кориандър, защото нямах цели- 1ч.л.)
1 дафинов лист
4 стъка мащерка
2 чеснови скилидки
1/4 чаша ябълков оцет на Хейнц
1/2 чаша студена вода(замених с бяло вино)
още малко лимон и зехтин за поливане
Приготвяне
Почистеет добре сардините от вътрешностите и главите, измийте и подсушете с попивателна хартия.
Сгорешете 2 с.л. зехтин в тефлонов тиган и запържете сардините всяка страна по 1-2 мин.Подправете сардините със сол и черен пипер, след което наредете ги на гъсто в плосък съд.
нарежете лука и морковите фино и красиво.
Сгорещете останалият зехтин в тиган.Добавете лука, моркова, кориандъра, чесъна, мащерката, дафиновия лист и гответе внимателно около 2 мин.
Добавете водата и оцета (тук добавих и шот бяло вино вместо вода), оставете да ври около 15 мин.
Полейте сардините с тази течност и подправките, изчакайте да изстине, покрийте и приберете в хладилник за 24 часа.
Точно преди сервиране поръсете сардините с още малко лимонов сок и зехтин.
***
Рецептата, в изпълнение можете да видите тук:
http://www.sbs.com.au/food/recipe/991/S
its cool how blogger can do differetn languages.
ReplyDeletelooks like a very strange dish. Is it very fishy?
Sardines have strong flavour, but ones marinated it become meddled.They have stronger flavour grilled.
ReplyDelete