Crab Crocuettes, Eggs Benedict and Sautée Greens
Това
ястие може да мине, като празнична закуска, така и като апетайзър за стилна вечеря.
Крокетите са правени с месо от Alaskan king crab, който предварително сварих
и извадих месото, но може да се замени с рачешко месо от консерва, добре
изцедено. За 6 броя крокети ще са ви
необходими следните продукти:
· 300 гр рачешко месо
· 300 гр картофи
· 1 малък морков
· 30 гр ситно нарязан праз лук
· 1 жълтък
· 60 гр настърган Пармезан
· 1 ч.л. сух босилек
· 1 скилидка чесън
· Сол и черен пипер на вкус
4 с.л. царевичен грис за овалване на крокетите, може да
се замени с панко, или друг вид галета, дори обикновено пшеничено брашно
Олио за плитко пържене, колкото да покрие тефловнов тиган
в милиметри.
Картофите, морковът и скилидката чесън се обелват,
нарязват на едро и сваряват в подсолена вода до омекване, след което се пасират
с вилица. Смесват се с рачешкото месо, настъргания Парземзан, яйцето,
подправките и всичко се омесва. Крокетите се оформят с ръце, но формичка (ринг с диаметър 6 см), може да се
ползва за улеснение. Пържат се в малко олио или изобщо без олио, а върху гореща
плоча, намазана обилно с краве масло.
Рецептата за Холандски сос (сос Холандезе) вижте ТУК.
No comments:
Post a Comment