Saturday, December 14, 2013

Рачешки крокети, яйца по Бенедектински и зеленчуци соте



Crab Crocuettes, Eggs Benedict and Sautée Greens


Това ястие може да мине, като празнична закуска,  така и като апетайзър за стилна вечеря. Крокетите са правени с месо от Alaskan king crab, който предварително сварих и извадих месото, но може да се замени с рачешко месо от консерва, добре изцедено.  За 6 броя крокети ще са ви необходими следните продукти:

·       300 гр рачешко месо

·       300 гр картофи

·       1 малък морков

·       30 гр ситно нарязан праз лук

·       1 жълтък

·       60 гр настърган Пармезан

·       1 ч.л. сух босилек

·       1 скилидка чесън

·       Сол и черен пипер на вкус

4 с.л. царевичен грис за овалване на крокетите, може да се замени с панко, или друг вид галета, дори обикновено пшеничено брашно

Олио за плитко пържене, колкото да покрие тефловнов тиган в милиметри.

Картофите, морковът и скилидката чесън се обелват, нарязват на едро и сваряват в подсолена вода до омекване, след което се пасират с вилица. Смесват се с рачешкото месо, настъргания Парземзан, яйцето, подправките и всичко се омесва. Крокетите се оформят с ръце, но  формичка (ринг с диаметър 6 см), може да се ползва за улеснение. Пържат се в малко олио или изобщо без олио, а върху гореща плоча, намазана обилно с краве масло.


Рецептата за Холандски сос (сос Холандезе) вижте ТУК.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...