Friday, August 24, 2012

Бахур / Bahur


Знам,че Коледа е далечко, но снощи запалих камината и пих червено вино, защото нощем температурата пада до 13 градуса. Във въздуха се носи аромат на есен. Плесвам рецептата тук, за да не затрия нейде снимките до КоледаJ


1 кг. свински, черен дроб
1 кг кости и обрезки (свински бузи или корем, важното е месото да е по-мазничко)
1 ч.ч. ориз
40 мл свинска мас или олио
1 глава кромид лук
3-4 скилидки чесън
2 бр. дафинов лист
5-6 зърна бахар
12 зърна черен пипер
млян черен пипер
сол на вкус
чубрица
свински, дебели черва (Във Ванкувър могат да се намерят в магазините на Т&T)

Месото се сварява в подсолена вода с подправките, но без чубрицата. Отделя се от кокалите, бульонът се прецежда. Черният дроб се реже на дребно и се запържва с лука и ориза до променяне на цвета си. Подправя се с чубрица, черен пипер, сол. Оризът се залива с две чаши от бульона и се оставя да къкри докато поомекне и абсорбира течността.
Отделеното месо се добавя към ориза и черния дроб. Обърква се и с тази смес се пълнят червата, без да се тъпчат. Завързват се с готварски канап.


 Дупчат се на няколко места с вилица (задължително!) и се варят в бульона около час. Може да се наложи да се затиснат с чиния, за да се варят равномерно от всички страни. Изваждат се от бульона и се съхраняват в хладилник.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...