Monday, May 18, 2015

Коктейл „Цезар”


Все по-често отварям барбекюто, за да готвя навън. Градината е приветлива с нацъфтелите си обитатели и температурата идеална за следобеден коктейл, който може да мине за чудесна гарнитура, било то за grilled cheese sandwich или сочен стек.


Спрях се на този коктейл, защото е канадски и втората ми публикация от поредицата канадска кухня. Първата можете да видите тук-картофки „Путѝн”.

Cocktail Caesar е сътворен в Калгари, провинция Албърта през 1969 от ресторантьорът Уолтър Шел по случай отварянето на нов италиански ресторант в града. Напитката бързо набира популярност-повече от 350 милиона коктейла от този сорт се консумират годишно, в множество варианти.

Класическата комбинация  е водка, Кламато (Clamato); сок от  кламс (вид миди) и домати, Уорчестършайър сос и се сервира във висока чаша с ръб, потопен в целинова сол. Украсява се със стрък целина и/или лайм. Основната разлика между коктейл „Кървавата Мери” и коктейл „Цезар” е наличието на сок от кламс. Аз лично предпочитам моят коктейл „Цезар”подправен с Табаско и черен пипер, като с удоволствие заменям целината с кисела краставичка!:))))


Наздраве!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...