Обикновено
държа в камерата на хладилника плик с пшеничени, плоски питки-тортии. Любимите
ми са с вкус на Песто и чесън. С тях бързо и лесно могат да се приготвят кейседии 1 и 2, рапове1, 2, пици, солени торти,
енчеладас и други лакомства. Размразяват се лесно в партигрила (не ползвам
микровълнова печка).
Тези дни спретнах Huevos Rancheros, популярна закуска в
Латинска Америка, това е тортия(царевична или пшеничена) посипана с дребни
кубченца чушка, домат, разтопени сирена, авокадо и сервирана със салса, но
задължително с яйце, всъщност в превод наименованието означава „яйцата на
фермера”. Чили, зелен лук или силантро
само допълват автентичния вкус на така приготвените тортияс. Яйцето изпържих
отделно и го добавих към всички продукти върху тортията, след което запекох на
горен реотан, за да се разтопят сирената (Чедар и Монтерей Джак).
Използвах тези
блатове и за направата индивидуални пици; Моята намазах с майонеза и Шрирача (не
съм фен на доматения сос); маслини, след което поръсих с Пушена Гуда, чушки (червена
и жълта), червен лук, гъби, сух риган и Монтерей джак, домати. Изпекох първо на
горен реотан в партигрила, след което и на долен, за да стане хрупкава
коричката по краищата на пицата-все едно бе правена на пещ!
Индивидуалната
пица на съпруга ми има печени чушки, овче саламурено сирене, маслини, домати и
др. сирена , но беше намзана с Песто. Бързо и лесно!
No comments:
Post a Comment