Sunday, May 17, 2015

Huevos Rancheros тортия, като пица-бързо, лесно, индивидуално!



Обикновено държа в камерата на хладилника плик с пшеничени, плоски питки-тортии. Любимите ми са с вкус на Песто и чесън. С тях бързо и лесно могат да се приготвят  кейседии 1 и 2, рапове1, 2, пици, солени торти, енчеладас и други лакомства. Размразяват се лесно в партигрила (не ползвам микровълнова печка).  

Тези дни спретнах Huevos Rancheros, популярна закуска в Латинска Америка, това е тортия(царевична или пшеничена) посипана с дребни кубченца чушка, домат, разтопени сирена, авокадо и сервирана със салса, но задължително с яйце, всъщност в превод наименованието означава „яйцата на фермера”.  Чили, зелен лук или силантро само допълват автентичния вкус на така приготвените тортияс. Яйцето изпържих отделно и го добавих към всички продукти върху тортията, след което запекох на горен реотан, за да се разтопят сирената (Чедар и Монтерей Джак).






Използвах тези блатове и за направата индивидуални пици; Моята намазах с майонеза и Шрирача (не съм фен на доматения сос); маслини, след което поръсих с Пушена Гуда, чушки (червена и жълта), червен лук, гъби, сух риган и Монтерей джак, домати. Изпекох първо на горен реотан в партигрила, след което и на долен, за да стане хрупкава коричката по краищата на пицата-все едно бе правена на пещ!





Индивидуалната пица на съпруга ми има печени чушки, овче саламурено сирене, маслини, домати и др. сирена , но беше намзана с Песто. Бързо и лесно!



No comments:

Post a Comment