По идеяна Луис от Salted Lemons и в частност Георги Ерменков.
Петлетата се преобразиха в пилета, но какво от това, пак беше вкусно!:) Към рецептата добавих куркума, не толкова за вкус, колкото за цвят, бахар и дафинов лист.
Стрекче лимонова трева оставих в чашка с вода, за да пусне коренчета и след 3 седмици вече имах наченки на такива. За сега изчаквам да се постопли навън, за да бучна тревата в саксия на терасата и имам свежа лимонова трева за през лятото!
Лимоновата трева наподобява влакнестата дървесна структура, особено ако е по-стара и към началото на стеблото си. Сложена в ястие, тя му придава лимонов вкус, но не и киселинност. Обикновено, ако пръчиците са твърди се остраняват от ястието преди сервирането. Изсушена, може да се стрие на прах и да се ползва като подправка. Младата лимонова трева може да се яде след готвене, понася добре и замразяване.
No comments:
Post a Comment