Първият вид тартар със сьомга, който много кратно е правен у дома вече е описан тук, но за улеснение ще копирам рецептата от старата публикация. Този път му добавих зелен лук, олио от авокадо и чили сос Шрирача.
Тартар от сьомга-първи вид
· 250 гр сурово филе от сьомга, почистено от кожа и кости
· 30 мл лимонов сок
· 2 малки скилидки чесън, счукан
· 1 ч.л. пресен джинджифил, настърган на ситно
· 1 с.л. олио от авокадо
· 1 домат или 7-8 чери доматчета, нарязани на дребно
· зехтин, сол и черен пипер
· 3 стръка зелен лук, нарязани на дребно
· чили сос на вкус
Добре е рибата да е предварително замразявана, поради съображения за сигурност. Моля, отворете връзката към СУШИ, за да прочетете подробности за технологията на съхраняване на риба за суши и сашими! Ниските температури унищожават паразитите.
Рибата се нарязва на дребни кубчета, смесва се с останалите продукти, овкусява се и се съхранява в хладилник до сервирането ѝ. Добре е да престои поне половин час.
Тартар от сьомга-втори вид
· 200 гр филе от сьомга, нарязано на дребни кубчета
· ½ ч.ч. кубчета от краставица
· 1 ч.л. семенца от сусам
· 3 капки олио от сусам
· соев сос на вкус
· лимонов сок на вкус
· чили сос на вкус
· 5-6 стръка силантро, накълцани на ситно
· 1 пресована скилидка чесън
· щипка кориандър
Отново всичко се обърква, поръсва се със семенца, полива се чили сос на вкус и се сервира изстудено.
No comments:
Post a Comment