Ако търсите мезе с екзотичен привкус, което да пасва на зимната ви бира ( да речем IPA-India Pale Ale) тези крилца са идеалното решение! Сладко-соленият им вкус напълно синхронизира на наситения аромат на този вид бира. Изпълнението им е лесно дори и за онези, на които кулинарните умения не са развити до перфектост;)
2 порции
· 2 дузини пилешки крилца (24 бр)-половинки, аз обичам тъмно месо, а не бяло, все пак това е въпрос на личен вкус
· сусамови семенца и зелен лук
· Тарияки сос, количеството е според личната ви преценка и марката която ползвате
· сол* (опция)-имайте предвид, че сосът съдържа сол
Крилцата се измиват, осоляват* съвсем леко и изпичат във фурна или на грил. Може би ще забележите на снимката, колелца кромид лук, но то е само защото бях мариновала крилцата в лимонов сок и лук и ги бях приготвила за скарата, но след като ги изпекох реших да ги залея с Тарияки сос и запека на горен реотан във фурната. Подробности около това как да изпечете пилешки крилца във фурна КЛИКНИ ТУК
Искам да обърна внимание, че не е нужно да ги заливате със сос от самото начало. Този сос съдържа захар, която лесно може да прегори и да доведе до неприятен вкус. Да кажем, че последните 10 минути от печенето е удобно за целта време.
След като ги извадих от фурната ги поръсих обилно със сусамови семенца и зелен лук, защото страшно им подхождат и си отворих студена бира.
Наздраве! J
Светле, толкова са апетитни!
ReplyDeleteОбичам пилешки крилца, а рядко ги приготвям!
Сега ще опитам прекрасното ти предложение :)
Прегръдка и хубаво настроение!
Ей такова вечеряхме вчера;) На една вълна сме;)
ReplyDeleteХубава седмица, Светле!
Привет Дани и Мъхче!:) Явно настроението заради новата Китайска година, Годината на Змията е оказало влияние върху блоговодителите:)))) Честита Нова Година!:) Днес по този повод посетихме един популярен азиатски супермаркет-верига Т§Т, междувпрочем една от любимите ни вериги за хранителни продукти! Усмихнати дни ви желая!
ReplyDelete