Освен традиционният тиквеник, който правя задължително през зимните месеци, с тиква могат да се осъществят множество други вкусни идеи. Една от тях споделям с вас този ден.
4 порции
· 1 бр acorn pumpkin, разрязан на 8 части по дължина и почистен от семките
· 1 ч.л. хималайска или морска сол
· 1 с.л. суха мащерка
· 30 мл зехтин
· млян черен пипер
· 50 мл вода
· дузина чери доматчета, разрязани на половинки
· 100 гр BBQ бадеми (бадеми с барбекю вкус)
· 100 мл оцет Балсамико
· 200 гр Камембер
Тиквата се разрязва по дължина, почиства от семките и нарежда в тава за печене. Поръсва се с мащерката, солта, черния пипер, зехтина; налива се малко вода в тавата и се пече около 40 минути или до толкова,че да омекне и карамелизира леко.
Оцетът се редуцира в на средна температура до половина от обема си, след което всичко се аранжира в чинии, полива с редуцирания Балсамик-винегрет и сервира топло.
Много интересно предложение!Звучи вкусно!Поздрави!
ReplyDelete