Saturday, December 22, 2012

Печена тиква, ядки и Камембер-празнично предястие / Baked Acorn pumpkin, Camembert and BBQ Almonds


Освен традиционният тиквеник, който правя задължително през зимните месеци, с тиква могат да се осъществят множество други вкусни идеи. Една от тях споделям с вас този ден.

 4 порции

·      1 бр  acorn pumpkin, разрязан на 8 части по дължина и почистен от семките
·      1 ч.л. хималайска или морска сол
·      1 с.л. суха мащерка
·      30 мл зехтин
·      млян черен пипер
·      50 мл вода
·      дузина чери доматчета, разрязани на половинки
·      100 гр BBQ бадеми (бадеми с барбекю вкус)
·      100 мл оцет Балсамико
·      200 гр Камембер

Тиквата се разрязва по дължина, почиства от семките и нарежда в тава за печене. Поръсва се с мащерката, солта, черния пипер, зехтина; налива се малко вода в тавата и се пече около 40 минути или до толкова,че да омекне и карамелизира леко.
Оцетът се редуцира в на средна температура до половина от обема си, след което всичко се аранжира в чинии, полива с редуцирания Балсамик-винегрет и сервира топло.

1 comment:

  1. Много интересно предложение!Звучи вкусно!Поздрави!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...