Saturday, December 22, 2012

Студени парти-хапки


По време на Коледа в Северна Америка се организират много служебни тържества и за разлика от България, където повечето от тях са в ресторант и на маса, тукашните са предимно на крак с обща трапеза на която има значително количество, ако не кажа и предимно “finger food”.
Бях писала преди няколко седмици, че имам повод  да направя плато с хапки, но още не бях решила какви точно да бъдат. Времето отлетя и ето, на какво спрях своя избор:
·      а) Канапета от краставица с коктейл-микс от бейби шримпове (дребни, коктейлни скариди) и
·      б) Пълнени чери доматчета а Ла Шопска салата и пъдпъдъчи яйца

Продукти :
·      а) 1 бр краставица, нарязването ѝ разбира се може да стане според всяка ваша фантазия, било то кошничка, лента, руло...важното е да може да задържи по една супена лъжица от следнаат смес: 1 ч.ч. коктейлни скариди, обикновено се продават вече сварени и охладени. Изтискват се от сока си и се подправят с 1 пълна с.л. майонеза, 1 ч.л. горчица, 1 с.л. Песто, 1 ч.л. пресен копър наркълцан, копър за декориране, настъргано Азиаго;

·      б) дузина чери доматчета, разрязани на половина и изтърбушени; приблизително 150 гр бяло, саламурено, овче сирене; няколко стръка зелен лук, 1 с.л. майонеза, 1 ч.л. кисело, пълномаслено мляко или заквасена сметана, черен пипер, шайби дребна пиперка, шайби Каламата маслини, дузина пъдпъдъчи яйца, разрязани на половинки. Яйцата се варят максимум 4 минути. Пресен магданоз, нарязан на дребно и листенца от магданоз за декорация.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...