· 1 пакет обикновени бисквити (200 гр)
· 250 гр Маскарпоне
· 50 мл шварц кафе
· 1 с.л. Нескафе
· 1 с.л. ликьор кафе Калуа
· 1 с.л. какао
· 2-3 капки есенция ром
· 3 с.л. пудра захар (или на вкус*)
· 150-200 гр млени или фино счукани орехи
Кремът се прави, като се разбият до хомогенна смес Маскарпоне, захар, нескафе, какао и есенцията ром.
Бисквитките се топят в шварц кафе и ликьор, след което се мажат с крем и залепят за предходната бисквитка. Така полученото руло се маже с остатъка от крема и облепя със счуканите орехи, след което се повива със стреч фолио и оставя в хладилника най-малко 10 часа. Реже се диагонално.
*Забележка: използвам захарта в ограничени количества в дома си. Обикновено търся естествени заместители като мед, кленов сироп, сироп от агаве. Изкуствени подсладители като Спленда или Нутрасуит не употребявам. Когато правите крема, опитайте го на вкус, може да ви стори недостатъчно сладък, добавете количеството подсладител по ваш вкус и усмотрение.
страхотно изглежда
ReplyDeleteпоздрави и хубава вечер