Този фъдж е много популярен във
Ванкувър и се продава на ключови турситически места, пазари като Granville Island market и Lonsdale Quay market. Понеже
го харесвам много и нямам възможност всеки път да ходя до тям, намерих
няколко рецепти в интернет и ги преиначих, така че да задоволят моя вкус. Вече
няколко пъти правя тигров фъдж под формата на бонбони и с удоволствие споделям
с Вас рецептата си.
1 част бял шоколад (полу-сладък) / 1 ч.ч. 250 мл/
1/3 част батърскоч чипс*
2/3 фино, натурално фъстъчено масло**
щипка морска сол, снежинки
1/4 черен шоколад
* ако нямате батърскоч чипс,
заместете ги с бял шоколад и добавете няколко капки есенция ром
** натуралното
фъстъчено масло не бива да съдържа никаква захар и други компоненти,
масла и прочие, за предпочитане е фъстъците да са фино млени.
Белият шоколад (и евентуално батърскоч чипс)се разтопява на
парна баня. Смесва се добре с фъстъченото масло. Излива се във формичка или
малка тавичка.
Черният шоколад се разтопява също
на парна баня и се излива на струйка върху фъджа, след което с помоща на нож,
вилица или клечка за зъби се "разнася" по повърхността на красиви линии.
Оставя се да се стегне в
хладилник а поне 2 часа и се реже по желание на блокчета или друга форма.
Идея 1: Ако добавите
натроишени вафли и портокалови корички към микса преди да се стегне ще имате
вкусно подобие на нашенските бонбони "Черноморец". Вече пробвано!
Идея 3: Също пробвана-ползвайте черния шоколад за оформяне стените на бонбони, ако имате формичка за бонбони и фъджа за пълнеж.
No comments:
Post a Comment