Sunday, January 21, 2018

Тигров Фъдж


Този фъдж е много популярен във Ванкувър и се продава на ключови турситически  места,  пазари като  Granville Island market и Lonsdale Quay marketПонеже го харесвам много и нямам възможност всеки път да ходя до тям, намерих няколко рецепти в интернет и ги преиначих, така че да задоволят моя вкус. Вече няколко пъти правя тигров фъдж под формата на бонбони и с удоволствие споделям с Вас рецептата си.

1 част бял шоколад (полу-сладък) / 1 ч.ч. 250 мл/
1/3 част батърскоч чипс*
2/3 фино,  натурално фъстъчено масло**
щипка  морска сол, снежинки
1/4 черен шоколад
* ако нямате батърскоч чипс, заместете ги с бял шоколад и добавете няколко капки есенция ром
**  натуралното  фъстъчено масло не бива да съдържа никаква захар и други компоненти, масла и прочие, за предпочитане е фъстъците да са фино млени.

Белият шоколад  (и евентуално батърскоч чипс)се разтопява на парна баня. Смесва се добре с фъстъченото масло. Излива се във формичка или малка тавичка.
Черният шоколад се разтопява също на парна баня и се излива на струйка върху фъджа, след което с помоща на нож, вилица или клечка за зъби се "разнася" по повърхността на красиви линии.
Оставя се да се стегне в хладилник а поне 2 часа и се реже по желание на блокчета или друга форма.


Идея 1: Ако добавите натроишени вафли и портокалови корички към микса преди да се стегне ще имате вкусно подобие на нашенските бонбони "Черноморец". Вече пробвано!

Идея 2: Можете да поръсите с ядки, в случая (на снимката по-горе) ползвах печени лешници.

Идея 3: Също пробвана-ползвайте черния шоколад за оформяне стените на бонбони, ако имате формичка за бонбони и фъджа за пълнеж.










No comments:

Post a Comment