Намерих
черни, пресни фетучини на пазара, които за първи път опитах в Барселона и много
ми харесаха. Цветът им се получава от мастило на сепия, което им придава лек
морски привкус и ги прави подходящи за комбинация с морски продукти.
Понеже
фетучините бяха пресни не им трябваше повече от 4 минути варене, за да омекнат
напълно. Сварих ги с щипка морска сол и клонче лимонов розмарин. През това
време направих следния сос:
Продукти за 2 порции
· 300 мл готварска сметана
· 200 гр пушена сьомга
· 30 гр кр. масло
· ½ малка глава лук, нарязан на ситно
· 2 скилидки чесън, счукан
· 50 гр. сирене крема (Филаделфия)
· 2 щипки сух копър
· 3 щипки сух естрагон
· Няколко капки прясно изцеден лимон
· Сол и черен пипер на вкус
Лукът и
чесънът се запържват в маслото до златист загар, долива се сметаната и се овкусява.
Оставя се да къкри докато се редуцира до желаната гъстота (като се разбърква),
след което се добавя крема сиренето, за да се разтопи. Накрая се слагат и
накъсаните парчета от пушената сьомга. Сервира се с пастата. Семенцата
най-отгоре са от нигела.
No comments:
Post a Comment