Макар и да
предпочитам Bluefin
Tuna за тази технология, тези дни ползвах Албакор за салатата си. Обгарянето или жаренето се ползва предимно за
риба, която е с качество за сашими, т.е. може да се яде
сурова. Самата термична обработка, било то на тиган намазан с олио, плоча, грил
или открит огън трае кратко и придава допълнителни вкусови качества на месото.
Самото жарене трае не повече от минута, колкото да се промени цвета на рибата,
като месото отвътре трябва да остане сурово. Може да се сервира изстудено.
Сос с
горчица и мед:
Разбъркайте до
хомогенна смес горчица:мед:майонеза в съотношение 3:2:1
Салатата е с
червени листа, овкусена с олио от гроздови семки, лимонов сок, сол и счукан
чесън, но може да се ползва и Медено-Чеснов дресинг.
No comments:
Post a Comment