Friday, April 18, 2014

Паприковано пилешко роле 


В намерението си да се храним здравословно, често отхвърляме всякакви колбаси  и полуфабрикати от магазина и с право. Особено тук, в Канада огромна част от тях съдържат свръх количество сол и ЗАХАР както и консерванти, глутен, оцветители и заместители на месото. След като у дома си месим хляб, квасим мляко, правим наденици и суджуци, бахури, бабеци и пастърми, реших, че няма да ми коства кой знае какво да си направя сама и пилешко роле (варено-непушено).

4 бр пилешки гърди от пиле, което не  е тъпкано с хормони и антибиотици

3-4 скилидки чесън

Подправки, количеството зависи от вашето желание и вкус, могат да се добавят други или отнемат:

Чубрица, черен пипер, червен пипер, млян кориандър, индийско орехче, смена от горчица, риган, мащерка, сол. Прави се микс.

500 мл пилешки бульон

1 глава лук

Готварски канап

Пилешките гърди се разрязват „на пеперуда” и намазват с микса от подправки, счукан чесън, както и всяка пилешка пържола се овкусява със сол. След като подправките се втрият добре в месото една пържола се навива на руло и около нея следващите, като се застъпват предходна с поредна, накрая се стягат с готварски канап и варят в подсолена вода, в която има глава лук. Аз ползвам тенджера под налягане и засичам 15 мин. Готовото роле се намазва с червен пипер, оставя се да поизстине и се държи в хладилника в плик или покрит съд. Аз ползвам Зип-Лок пликчета за целта. Това количество е достатъчно за едноседмично ползване от двама души, ако  се приеме, че  не всеки ден ще се яде само  сандвич с пилешко роле.:) По желание ролето може да се направи и от обезкостени пилешки пържоли.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...