В
намерението си да се храним здравословно, често отхвърляме всякакви
колбаси и полуфабрикати от магазина и с
право. Особено тук, в Канада огромна част от тях съдържат свръх количество сол
и ЗАХАР както и консерванти, глутен, оцветители и
заместители на месото. След като у дома си месим хляб, квасим мляко, правим
наденици и суджуци, бахури, бабеци и пастърми, реших, че няма да ми коства кой
знае какво да си направя сама и пилешко роле (варено-непушено).
4 бр пилешки
гърди от пиле, което не е тъпкано с
хормони и антибиотици
3-4 скилидки
чесън
Подправки,
количеството зависи от вашето желание и вкус, могат да се добавят други или
отнемат:
Чубрица,
черен пипер, червен пипер, млян кориандър, индийско орехче, смена от горчица,
риган, мащерка, сол. Прави се микс.
500 мл
пилешки бульон
1 глава лук
Готварски
канап
Пилешките
гърди се разрязват „на пеперуда” и намазват с микса от подправки, счукан
чесън, както и всяка пилешка пържола се овкусява със сол. След като подправките
се втрият добре в месото една пържола се навива на руло и около нея следващите,
като се застъпват предходна с поредна, накрая се стягат с готварски канап и
варят в подсолена вода, в която има глава лук. Аз ползвам тенджера под налягане
и засичам 15 мин. Готовото роле се намазва с червен пипер, оставя се да
поизстине и се държи в хладилника в плик или покрит съд. Аз ползвам Зип-Лок
пликчета за целта. Това количество е достатъчно за едноседмично ползване от
двама души, ако се приеме, че не всеки ден ще се яде само сандвич с пилешко роле.:) По желание ролето
може да се направи и от обезкостени пилешки пържоли.
No comments:
Post a Comment