Риба Пане с
Кедрови ядки, Пармежан и подправки
Ако обичате
панирана риба (бяло месо), без кости и
не особено изразен рибен привкус, то този екземпляр е точно за Вас.
400 гр. филе от
барамунди
1 ч.ч. пресни,
хлебни трохи или Панко
1/3 ч.ч. смлян
Пармезан
1 яйце
2 с.л.
брашно
60 гр.
сурови кедрови ядки, едро натрошени
2 с. л. черни
сусамови семенца
1 с.л. сух
риган
2 скилидки
чесън, счукан
щипка розмарин
щипка кардамом
сол и черен
пипер
3 с.л.
зехтин за запържване
Рибата се
овкусява със сол поне два часа преди готвенето си. От сухите съставки и
подправките се прави микс в който се овалват филетата, след това се потапят в
разбито със счукания чесън яйце и пак се овалват добре в сухата смес. Пържат се
до златисто от двете страни в сгорещения зехтин. Слагат се в съд за печене и се
пекат в гореща фурна за около 15 минути. Сервират се горещи с гарнитура по ваш
избор. Могат да се полеят с песто, зехтин и лимонов сок. Тази ароматна,
средиземноморска панировка е подходяща и за пилешки гърди.
No comments:
Post a Comment