Sunday, March 23, 2014

Рошаво Барамунди / Coated Barramundi with Pine Nuts, Parmesan, and Herbs


 

 

Риба Пане с Кедрови ядки, Пармежан и подправки

Ако обичате панирана риба  (бяло месо), без кости и не особено изразен рибен привкус, то този екземпляр е точно за Вас.

400 гр. филе от барамунди

1 ч.ч. пресни, хлебни трохи или Панко

1/3 ч.ч. смлян Пармезан

1 яйце

2 с.л. брашно

60 гр. сурови кедрови ядки, едро натрошени

2 с. л. черни сусамови семенца

1 с.л. сух риган

2 скилидки чесън, счукан

щипка розмарин

щипка кардамом

сол и черен пипер

3 с.л. зехтин за запържване

 

Рибата се овкусява със сол поне два часа преди готвенето си. От сухите съставки и подправките се прави микс в който се овалват филетата, след това се потапят в разбито със счукания чесън яйце и пак се овалват добре в сухата смес. Пържат се до златисто от двете страни в сгорещения зехтин. Слагат се в съд за печене и се пекат в гореща фурна за около 15 минути. Сервират се горещи с гарнитура по ваш избор. Могат да се полеят с песто, зехтин и лимонов сок. Тази ароматна, средиземноморска панировка е подходяща и за пилешки гърди.

No comments:

Post a Comment