ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Едни от
любимите ми сладки от детството, тези пурички ще присъстват на тазгодишния ми
рожден ден. Споделям с вас тази вкусна рецепта тези рохкави, топящи се в устата
маслени сладки!
приблизително
70 бр. сладки
· 150 мл бяло полу-сухо вино
· 150 гр свинска мас
· 150 мл растително олио (слънчогледово)
· 3 с.л. захар
· 1 ванилия
· 500 гр бяло пшеничено брашно
***
· 100 гр пудра захар за поръсване
· 300 гр локум за пълнеж
От
продуктите, вече описани по-горе, се замесва меко тесто. Разделя се на две
топки, като всяка топка се разточва на кора с дебелина около 4-5мм. Нарязва се
на ленти с широчина около 5 см. Локумът се реже на лентички и всяка от тях се повива
с тесто от лентата, като се реже след като локумчето е повито един път и
половина. Пуричките се редят в тава за печене със застъпващия се край на
тестото отдолу. Не е нужно да се маже тавата с олио или ползва каквато и
да е хартия за печене. Пекат се в
загрята до 180°С фурна до порозовяване. Овалват се в пудра захар още топли.
No comments:
Post a Comment