Saturday, March 1, 2014

Сладки пурички с локум и бяло вино

     ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

 

Едни от любимите ми сладки от детството, тези пурички ще присъстват на тазгодишния ми рожден ден. Споделям с вас тази вкусна рецепта тези рохкави, топящи се в устата маслени сладки!

приблизително 70 бр. сладки

·       150 мл бяло полу-сухо вино

·       150 гр свинска мас

·       150 мл растително олио (слънчогледово)

·       3 с.л. захар

·       1 ванилия

·       500 гр бяло пшеничено брашно

       ***

·       100 гр пудра захар за поръсване

·       300 гр локум за пълнеж

 

От продуктите, вече описани по-горе, се замесва меко тесто. Разделя се на две топки, като всяка топка се разточва на кора с дебелина около 4-5мм. Нарязва се на ленти с широчина около 5 см. Локумът се реже на лентички и всяка от тях се повива с тесто от лентата, като се реже след като локумчето е повито един път и половина. Пуричките се редят в тава за печене със застъпващия се край на тестото отдолу. Не е нужно да се маже тавата с олио или ползва каквато и да  е хартия за печене. Пекат се в загрята до 180°С фурна до порозовяване. Овалват се в пудра захар още топли.
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...