Thursday, February 20, 2014

Пикантни картофени скалопини със сметана и черен хайвер


 

 

Лесен и вкусен ордьовър. Подходящ за сервиране с водка или шампанско.

Продукти за две порции:

2 средно големи картофа, всичко около 400гр, (подходящи са сортове с тънка коричка и ниско съдържание на нишесте)

140 гр заквасена сметана

50 гр. черен хайвер

40 гр краве масло

1 с.л. семена от резене

2 скилидки чесън

50 мл вода

пресни листа копър или магданоз за декорация (опция)

морска сол на вкус

Картофите се измиват добре и нарязват на шайби с дебелина около 8 мм. Запържват се до златисто от двете страни в тиган с краве масло. Налива им се вода и се похлупват, за да се задушат. Задушават се докато омекнат или водата се изпари, т.е. останат на мазнина. Подправят се с чесън, накълцани с нож семена от резене и морска сол и се отдръпват от котлона.  Сервират се топли, гарнирани със заквасена сметана поне 14% масленост и черен хайвер.

 

1 comment:

  1. Здравей, след дълго отсъствие пак започнах да пописвам в блога. Чудни са тези хапки-закачки, топят се в устата, няма как да не подхождат с шампанско :)
    Успешен и слънчев утрешен ден!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...