Saturday, February 1, 2014

Сладки бисквити: Сол и Пипер, Батърскоч и Кедрови ядки


Salt and Pepper Butterscotch-Pine Nut Cookies
 

 


Една колежка донесе тези домашно правени бисквитки на работа преди близо година и от тогава се влюбих в тях!:) Днес се захванах на работа и ето резултата: топящи се, пикантни и хрупкави бисквитки.

Приблизителен брой-36 бисквитки

 
·       2 ч.ч. брашно
·       ¾ ч.ч. бяла, кристална захар
·       ¾ ч.ч. кафява захар (аз нямах, затова ползвах само бяла)
·       1 ч.л. сол (флейки) или мляна хималайска
·       1.ч.л. млян черен пипер
·       1 ч.л. сода бикарбонат
·       2 яйца
·       220 гр краве масло (стайна температура)
·       300 гр батърскоч чипс
·       ½ ч.ч.  кедрови ядки (сурови)
·       1 ч.л. екстракт ванилия
·       1ч.л. екстракт ром
·       Мляна сол или флейки и млян черен пипер за поръсване
 
 

Фурната се загрява до 180°С.

 Сухите съставки се смесват в дълбока купа (брашно, захар, сол, пипер, сода), добавя се мекото масло и всичко се разбърква на едри трохи, след което яйцата се добавят едно по едно и се бърка с вилица. Тестото се овкусява с есенциите и се слагат ядките и чипса. Разбърква се отново, за да се получи еднородна маса.

Със супена лъжица се загребва от тестото и се слагат в тавата за печене, безформени топки, като между тях се оставя разстояние, защото се разтичат докато пекат и придобиват кръгла форма.

Пекат се около 8 минути или до златисто, след което се вадят, поръсват още горещи с млян черен пипер, сол и оставят да изстинат преди да се отлепят от тавата с нож или шпатула.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...