Salt
and Pepper Butterscotch-Pine Nut Cookies
Една колежка донесе тези домашно правени
бисквитки на работа преди близо година и от тогава се влюбих в тях!:) Днес се
захванах на работа и ето резултата: топящи се, пикантни и хрупкави бисквитки.
Приблизителен брой-36 бисквитки
·
2 ч.ч. брашно
·
¾ ч.ч. бяла, кристална
захар
·
¾ ч.ч. кафява захар (аз
нямах, затова ползвах само бяла)
·
1 ч.л. сол (флейки) или
мляна хималайска
·
1.ч.л. млян черен пипер
·
1 ч.л. сода бикарбонат
·
2 яйца
·
220 гр краве масло (стайна температура)
·
300 гр батърскоч чипс
·
½ ч.ч. кедрови ядки (сурови)
·
1 ч.л. екстракт ванилия
·
1ч.л. екстракт ром
·
Мляна сол или флейки и
млян черен пипер за поръсване
Фурната се загрява до 180°С.
Сухите
съставки се смесват в дълбока купа (брашно, захар, сол, пипер, сода), добавя се
мекото масло и всичко се разбърква на едри трохи, след което яйцата се добавят
едно по едно и се бърка с вилица. Тестото се овкусява с есенциите и се слагат
ядките и чипса. Разбърква се отново, за да се получи еднородна маса.
Със супена лъжица се загребва от тестото и се
слагат в тавата за печене, безформени топки, като между тях се оставя
разстояние, защото се разтичат докато пекат и придобиват кръгла форма.
Пекат се около 8 минути или до златисто, след
което се вадят, поръсват още горещи с млян черен пипер, сол и оставят да
изстинат преди да се отлепят от тавата с нож или шпатула.
No comments:
Post a Comment