Енчилада
(исп. мн.ч. enchiladas) са мексиканско традиционно ястие приготвено от царевични или
пшеничени, плоски питки с повит в тях пълнеж и след това запечени на фурна.
Мляко или сметана се налива върху и около питките, а отгоре задължително се
ръсят с меко и лесно топящо се сирене. Пълнежът може да варира според личните
предпочитания. Удобни са за дните, когато не знаете точно какво ви се готви, а и имате множество продукти за
обиране или „изчистване” от хладилника, включително и сухи питки- тортии (tortillas).
Моите енчилади
бяха пълни с пържена бяла риба (обезкостено месо), Моцарела и Монтерей Джак, зелен
и кромид лук, домат и подправки (кимион,
кориандър, риган, силантро, червен пипер, лют червен пипер). Важното е всички
продукти за плънката да са обработени предварително, дали ще са задушени
зеленчуци или вече сготвено месо. Запекох на фурна с течна сметана и настъргани сирена. Наздраве!
No comments:
Post a Comment