Tuesday, March 6, 2012

Салса по мексикански и още няколко кулинарни изненади

Салсата е начин за тържествуване. Салсата е танц И салата, микс от онези дребни нещица, които грабват сетивата  и начин да изразите емоциите си. Салсата е празник!

Най-обикновената мексиканска салса, която е популярна днес се състои от ситно накълцани домати, лук, авокадо, краставица (макар за родината на краставицата да се счита средна Азия), лимонов сок (или сок от лайм) и СИЛАНТРО (свежи листа от кориандър). Без зелената подправка салсата няма да е истинска салса. Когато добавяте сол и лимонов сок, когато вече сте решили, че сте добавили достатъчно, добавете ОЩЕ МАЛКО от двете! Набавете си купа с царевичен чипс (начос) и текилата ще има своята любима компания на трапезата.

Нека музиката свири! JP.S. В Мексико ми бе предложено, трудно е да кажа сервирано, защото това се случи в туристическия автобус на път за Ек-Балам, див портокал поръсен с лют, едро млян, червен пипер (чили)-ободряващо и тонизиращо! Опитах още от тамошните пушени свински бутове в комбинация с лютика от пушен червен пипер, наричана чипотле (chipotle) и пиле в шоколадов сос (представете си пилешка яхния, но в шоколадов сос, вместо доматен).

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...