Изборът
от безглутенови брашна на пазара, ми доставя удоволствието да творя обичайните
вкусотийки, които обичаме у дома, но без глутен.
Днес Ви
предоставям информация за това как да си направите безглутенови питки, било то
за сандвич, или десерт. Не само това, ами и идеята за сутрешната ни закуска се
роди от това, че исках да направя панкейкс, но някак си диетични-без захар и
без мляко. Получиха се много вкусни хлебчета, които именувах питки. Бързи и лесни за направа,
стиг ада имате рафт с безглутенови брашна.
· 1 яйце
· 1 к.ч. (чашка за кафе) оризово брашно (от кафяв ориз)
· 1 к.ч. брашно от нахут
· 1 к.ч. брашно от грах
· ½ к.л. (лъжичка за кафе) сода бикарбонат
· 1 к.л. бакпулвер
· 250 мл газирана вода
· Щипка сол
· 1 ч.л. захар
· Щипка канела
· Олио за намазване на тефловонов тиган
· Масло за намазване след печенето
Всичко се
разбива в дълбока смес до еднородна гъста смес, като за рядко кексово тесто.
No comments:
Post a Comment