Със застудяването
навън идва ред и на пикантните, богати на подправки яхнии на трапезата. Тази седмица реших да готвя под мотото
Индийска кухня. Споделям плодът, апропо-ястието на моето вдъхновение с Вас J
400 гр
ярешко месо с кокал (аз ползвах части от бут)
2 гл лук, нарязан
на ситно
3-4 скилидки
чесън
1/2 стрък
праз лук, нарязан ан ситно, пресован
30 мл
растително олио
300 грама
бланширан спанак, нарязан на ситно
1 консерва
грах (400 гр)
връзка силантро
2 с.л.
настърган, пресен джинджифил
1 ч.л.
червен пипер
Чили на вкус
1 к.л.
куркума
1 к.л. млян
кимион
1 с.л.
нишесте за сгъстяване
Сол и черен пипер на вкус
Ярешкото
месо се сварява за час в тенджера под налягане, след което се отделя от кокалите и
бульонът се прецежда. ( Аз го сварих с едната глава лук, сол и черен пипер.) В
широк и дълбок съд се слага олиото и в него се запържват лука и чесъна до
златисто, добавят се сухите подправки, като се разбърква за няколко секунди и
всичко се гаси с консервата грах. Изсипва се бланширания спанак, настъргания
джинджифил, долива се бульон и ястието се оставя да къкри на слаб огън около 20
минути. Месото можете да добавите по всяко време по време на къкренето, а към
края добавете и кориандърът. Сгъстете с кашица направена от нишесте и мако
вода.
No comments:
Post a Comment