Thursday, March 9, 2017

Саралийки с локум, шоколадов ганаш и портокалови коричкиЗвучи затрогващо вкусно, нали!? :) Е, тези саралийки са достоен десерт за коледно парти или всеки друг подходящ повод! Давам идеята, сиропираните саралийки са лесни за направа, тук и там се намират рецепти из интернет. Ползвах два листа (кори за баница), всеки поръсен със счукани орехи. Завих  с тях парченца портокалов локум, залях ги с вряло масло и изпекох до златисто-кафяв загар, след което сиропирах със сироп, в който бях сложила обичайните за моя дом  подправки: карамфил, канела, лимон, капка-две кокосова есенция, ванилия и този път портокалови кори. Коричките се бяха захаросали, нарязах ги на тънки жулиени и с тях украсих шоколадовия ганаш.


Wednesday, March 8, 2017

За отвратителните стоки, които се продават в България


Като всеки кулинарен блогър, искам да се изкажа за ужасното качество на хранителните продукти /стоки, които не заслужават парите Ви.  Призовавам всеки кулинарен блогър от България да стори същото относно скапаните и непригодни за консумация български хранителни стоки, на които се попадали!

Червен флаг вдигам за "чай", така наречените "елексир от природата" -марка GT , продават се в Кауфланд - непригоден за консумация

Снимков материал: Този чай не е с изтекъл срок на годност: 

Чаят е запарен по упътването на кутията с вряща вода 250мл, макар че пишат , че може да е 300мл и за 5 минути, макар да пишат, че може от 3 до 5 минути. Ето резултатите: в ляво  е липата, или това, което би трябвало да е липа-никакъв вкус, цвят или аромат! В дясно е мащерката, блед цвят, слаб аромат, блудкав вкус:Моля, не купувайте тази марка чай, ако искате да запазите здравето си!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...