Звучи
затрогващо вкусно, нали!? :) Е, тези саралийки са достоен десерт за коледно
парти или всеки друг подходящ повод! Давам идеята, сиропираните саралийки са
лесни за направа, тук и там се намират рецепти из интернет. Ползвах два листа (кори
за баница), всеки поръсен със счукани орехи. Завих с тях парченца портокалов локум, залях ги с вряло масло и
изпекох до златисто-кафяв загар, след което сиропирах със сироп, в който бях сложила
обичайните за моя дом подправки:
карамфил, канела, лимон, капка-две кокосова есенция, ванилия и този път
портокалови кори. Коричките се бяха захаросали, нарязах ги на тънки жулиени и с
тях украсих шоколадовия ганаш.
No comments:
Post a Comment