Thursday, March 9, 2017

Саралийки с локум, шоколадов ганаш и портокалови корички



Звучи затрогващо вкусно, нали!? :) Е, тези саралийки са достоен десерт за коледно парти или всеки друг подходящ повод! Давам идеята, сиропираните саралийки са лесни за направа, тук и там се намират рецепти из интернет. Ползвах два листа (кори за баница), всеки поръсен със счукани орехи. Завих  с тях парченца портокалов локум, залях ги с вряло масло и изпекох до златисто-кафяв загар, след което сиропирах със сироп, в който бях сложила обичайните за моя дом  подправки: карамфил, канела, лимон, капка-две кокосова есенция, ванилия и този път портокалови кори. Коричките се бяха захаросали, нарязах ги на тънки жулиени и с тях украсих шоколадовия ганаш.


No comments:

Post a Comment