tag:blogger.com,1999:blog-7075255487325558147.post1452618825817448861..comments2023-11-14T03:08:44.788-08:00Comments on Eclectic Cuisine: Сурова свинска наденица- няколко вида ПЛЮС любопитни факти за наденицитеSvetlana Dhttp://www.blogger.com/profile/08201854224528433580noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7075255487325558147.post-1375077427481097042013-12-04T05:30:55.167-08:002013-12-04T05:30:55.167-08:00Здравей, Йонка и добре дошла! Мъжът ми и аз редовн...Здравей, Йонка и добре дошла! Мъжът ми и аз редовно си правим, къде сурова наденица, къде суджуци, пастърми точно защото НЕ живеем в България. <br />Не знам ти къде живееш, но със сигурност могат да се намерят по магазините, попитай в частни месарници или в китайски квартал-щандове за месо. Наричат се sausage casings на англ. има ги natural and artificial. Аз съм намирала само натурални. Каймата не се разпада, дори когато се сложи вода и престои преди второто месене. Можеш да си направиш кебапчета :) Аз обикновено пробвам каймата, след като е омесена с подправките, оформям си кюфте или кебапче и ги изпичам, з ада видя дали ми харесва на вкус преди да напълня червата. намирала съм и дебели свински черва за бахур.Svetlana Dhttps://www.blogger.com/profile/08201854224528433580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7075255487325558147.post-54877119093653757662013-12-04T01:52:50.660-08:002013-12-04T01:52:50.660-08:00Не мога да повярвам, че още никой не се е впечатли...Не мога да повярвам, че още никой не се е впечатлил от домашните наденици! Много ми се ще да ги направя, но няма черва (не съм в България). Мина ми мисъл да използвам фолио за свежо съхранение, което да махна преди готвене, но се опасявам, че ще се разпаднат:( Някаква идея? С брат ми вече точим зъби и се надяваме на помощ, че да се облажим по нашенски около празниците ;)) Благодарим ти!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13963607248532226073noreply@blogger.com